Ekskluzivno: Kako nastaje Carrozzeria Touring Disco Volante

Da, dobro ste pročitali, automobil se proizvodi po naruđbi. Nažalost zakasnili ste da biste ga naručili a ukoliko biste to i planirali napraviti prvo morate pribaviti ispravan i vozan, apsolutno nekaramboliran ili oštećen primjerak Alfa Romea 8c i dostaviti ga u Milano. Vrli će majstori poduzeća Carrozzeria Touring prionuti poslu i Vašu 8c potpuno rastaviti izvana i raspiliti i ukloniti sve što im smeta. Da, dobro ste čuli raspiliti 8c.

Ovo je prvi članak iz serijala o nastanku automobila iz naslova u kojima ću Vam dočarati nastanak jednog od dizajnerski najboljih automobila današnjice. Za izradu samog automobila potrebno je oko 4000 sati rada ove Milanske tvrtke od dana kad im dostavite svoju 8c koja će biti donor. Zasada je naručeno 6 primjeraka ovog automobila i 4 od 6 donora je već u Milanu, čekaju svoj red. Rok isporuke autombila je 180 dana od dana dostave donora, tako garantira proizvođač. O cijeni zasada nećemo, to je ionako najmanje bitna stavka.

 

Krećemo s uklonjenim viškom dijelova koji se skidaju s postojeće 8c, pažljivo označavaju i spremaju.

 

Nakon dijelova karoserije i interijera koji nam više ne trebaju, selimo u radionicu gdje vješti majstori ručno rade na preinakama šasije kako bi je prilagodili za prihvat nove karoserije od umjetnih smola.

 

 

Pa malo isprobavanja dijelova…

 

Mehanika automobila se ne mjenja i ostaje u potpunosti tvornička.

 

 

Za one koji žele kupiti prvi primjerak automobila koji sam proizvođač nudi u slobodnoj prodaju pravo je vrijeme da počnu razmišljati o ulaznicama za ovogodišnji sajam u Ženevi gdje će automobil biti ponuđen na prodaju. Inžinjeri drže do toga da se zadrži retro stil 50-ih godina koji je stvoren predstavljanjem prvog Disco Volante-a stoga će rep vozila biti produžen, originalni krov se uklanja i ugrađuje se panoramski što iziskuje poprilično vještine i znanja kao i napornog rada inžinjera s obzirom da takav zahvat nije nimalo jednostavan. Shodno tome vrijeme je za pilu…

 

 

  

 

Nakon ove faze djelomično se uklanja ožičenje i automobil odlazi u tzv. operacijsku salu gdje se kirurškom preciznošću reže karoserija i šasija kako bi se nakon spajanja s novom karoserijom sve svelo na što veću preciznost i minimalne tolerancije. Sva potrebna ojačanja karoserije i šasije biti će izvedena na najbolji mogući način nimalo ne ugrožavajući sigurnost i performanse vozila. Usporedno s ovim radovima karoserija je već na postolju i dovodi se do savršenstva, peglaju se konture, linije, prate pregibi i sve ostalo što je potrebno kod gradnje ovakvog automobila.

 

 

 

 

 

Nakon dovršenja karoserije od vlakana na nju se montiraju profili od mekog čelika koji čine kavez na temelju kojeg se naknadno izrađuje stvarna karoserija iz kovanog aluminija koja se ručno sastavlja, vari, polira dio po dio, utvrđuju se stvarne dimenzije stakala, lajsni i svih ostalih potrebnih elemenata koji se rade od vlakana i montiraju kasnije na gotovu karoseriju. Eto, toliko za početak, ostatak uskoro !!!