Nova Alfa službeno potvrđena za 2015.

Pomalo nezapaženo zbog smjene u vrhu Ferraria je prošla jučerašnja najava od strane Sergia Marchionea da novi model Alfa Romea izlazi 24. lipnja 2015. Datum se poklapa sa 105. godišnjicom osnutka kompanije A.L.F.A. ili kako se punim imenom tada zvala Anonima Lombarda Fabbrica Automobili.

Kao što je rekao Alfin CEO Harald Wester, ujedno i CEO Maseratia, za nove Alfe se razvija posebna nova modularna platforma sa stražnjim pogonom kodnog imena Giorgio koje će premijeru doživjeti sa modelom D-segmenta odnosno naslijedilom 159, a čije ime nije još potvrđeno iako se spekulira da će nositi ime Giulia. Navedena platforma pošto je modularna će se nalaziti i kod C i E segmenta budućih Alfi ali i kod nekih Maseratia, te sa lošijim tehničkim rješenjima i kod nekih modela Dodgea.

Pretpostavlja se kako će Alfa kao jedan od 4-cilindričnih motora koristiti redni aluminijski 1.75 TBi mada se zna da FCA kao kompanija radi na novim 2.0 4-cilindrašima sa aluminijskim blokom, direktnim ubrizgavanjem, Multiair tehnologijom i twin-scroll turbopunjačem kojeg mnogi miješaju sa twin-stage turbom zbog sličnog učinka. Isto tako neka su nepotvrđena pričanja kako se za Alfu sprema motor koji nitko drugi neće koristiti, a to bi bio 2.2 litreni 4-cilindraš. Za V6 benzince se očekuje da će to biti isti onakav V6 blok koji nalazimo u novim Maseratiima, a koji dolazi iz SAD-a, samo što će Alfa verzija imati svoje glave i biti će dovršeni u tvornici Pratola Serra u Italiji kao i ostali Alfa motori.
Kod dizela se očekuje update poznatih FIAT JTD/MultiJet motora sa aluminijskim blokom kao put ka smanjenju mase. Kao perjanica dizel ponude će biti 3.0 V6 dizel proizveden od strane VM Motori koji koristi CGI(compacted graphite iron) blok. Kako je poznato od ranije, VM Motori je odnedavno u stopostotnom vlasništvu Fiat Power Traina.

Što se tiče mjenjača tu Fiat Power Train mora razviti u potpunosti nove ručne i DCT(mjenjač sa dvije spojke) mjenjače za motor sa uzdužnom ugradnjom. Patenti već postoje za 7-stupanjske izvedenice DCT-a kako sa suhom(dijeli dobar dio dijelova sa ručnim mjenjačom) tako i za model sa mokrom spojkom. Ako se pak u Alfi ponude odluče ponuditi klasični HD automatik trebalo bi se raditi o ZF 8HP koji se već nalazi u modelima Maseratia kao i kod Chrysler grupacije, a FCA ima plaćena licencu za samostalnu proizvodnju istog koji se radi u pogonima Chryslera.

Ne preostaje nam ništa drugo nego nadati se da je to kraj našim čekanjima, a sve priče do sada i radnje koje se poduzimaju od strane FCA grupacije govore da će to zaista i biti tako.

20 godina Alfe 145

DSC_0252

Da, dvadeset godina broji ovaj dizajn i s pravom bismo rekli da brojni automobili danas kaskaju za ovim dizajnom, mnogi su automobili naslijedili ovaj dizajn, još brojniji dijele ideje i detalje s Alfom 145. Genijalan dizajn Waltera de Silve i dan danas izgleda dobro, svježe i nije ostario. Dodajemo samo nekoliko fotografija automobila kojem nijedan set spojlera nikad nije odgovarao, automobila koji najbolje izgleda upravo onakav kakav je došao iz tvornice.

 

S obzirom da smo o njemu već pisali na našem portalu vrijedi spomenuti i link na članak u kojem možete saznati više.

 

 

Nova Alfa 4C Spider

Alfa Romeo je danas na ženevskom salonu automobila predstavio novi model, 4C Spider. Osim naravno nedostatka krova, odnosno mogućnosti skidanja istog, Alfa Romeo je odlučio popustiti kritičarima te sada 4C ima nova prednja svijetla! Straga također nova Alfa donosi promjene te u odnosi na standardni 4C, sada su cijevi ispuha postavljene u sredinu. Uživajte u galeriji! Uskoro više informacija.

140304_AR_4C_Spider_01 140304_AR_4C_Spider_04 140304_AR_4C_Spider_05 140304_AR_4C_Spider_06 (1)

Nova Giulietta i MiTo Quadrifoglio Verde

140227_AR_02

Alfa Rome će na ženevskom salonu automobila predstaviti i obnovljene modele MiTo i Giulietta u svojim top izdanjima. Mnogo zanimljivija Giulietta Quadrifoglio Verde sada dobiva motor i mjenjač iz modela 4C. Odnosno radi se o turbo benzinskom motoru zapremine 1750 kubika te 240 KS. Uz TCT mjenjač s dvostrukom spojkom, Giulietta ubrzava od 0-100 km/h za svega 6,6 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 240 km/h. Unutrašnjost krasi novi volan, promijenjeni instrumenti te sportska sjedala u kombinaciji kože i alcantre.

Ukrasite i Vi svoju Alfu kvalitetnim naljepnicama!

Alfa Romeo MiTo Quadrifoglio Verde  idalje pogoni isti motor 1.4 turbo snage 170 KS. Ubrzanje od 0-100 km/h traje 7,3 sekunde, a najveća brzina iznosi 219 km/h.

Za oba modela u ponudi je i nova matt boja naziva Magnesio Grey, rezervirana za posebnu seriju Launch Edition koja će biti proizvedena u 500 primjeraka.  Novi modeli kreću u prodaju u svibnju.

140227_AR_01 (1)

Prodaja Alfa Romea u Hrvatskoj: Može li gore?

Giulietta Veloce 3

Na žalost, Alfa Romeo je i prošle godine prodao rekordno malo automobila na hrvatskom tržištu. Točnije, uz 3 prodana primjerka u prosincu, ukupna brojka prodanih za 2013. godinu iznosi 40 automobila. Tako je Alfa Romeo smanjio svoj tržišni udio s 0,18% posto na mizernih 0,14%. Koliko je ovo skroman tržišni udio možda najbolje govori podatak da Alfa Romeo sada ima gotov jednak tržišni udio kao i Porsche, koji je prodao samo 1 automobil manje od Alfa Romea prošle godine. Ako se vratimo samo 5 godina unatrag, brojka od preko 500 prodanih Alfa Romea čini se gotovo nestvarnom naspram 40 automobila prošle godine.

2013. godina: 40 automobila, tržišni udio: 0,14 %

2012 godina: 56 automobila, tržišni udio: 0,18 %
2011 godina: 108 automobila, tržišni udio: 0,26 %
2010 godina: 73 automobila, tržišni udio: 0,19 %
2009 godina: 179 automobila, tržišni udio: 0,40 %
2008 godina: 527 automobila, tržišni udio: 0,60 %
2007 godina: 527 automobila, tržišni udio: 0,64 %
2006 godina: 437 automobila, trižni udio: 0,55 %

Na žalost po Fiat grupaciju na domaćem tržištu, još gore rezultate su ostvarili Fiat i Lancia. Fiat je tako prošle godine prodao samo 238 automobila, odnosno 339 automobila manje nego godinu ranije. Lancia polako postaje egzotika na našim cestama, s obzirom da je prošle godine prodano samo 8 automobila.